Brighton    This project involves the re-organisation and interior design of a mid-twentieth century courtyard house in Bayside Melbourne. The existing house provided an inspiring departure point for a design which draws on the late modernist houses of California.  The aim was to exploit the transparency through the house and site afforded by the courtyard plan, to amplify the close relationship of interior and exterior space and to emphasise a sense of calm and refuge by a restricted neutral palette.  Flexibility in the plan is afforded by large cavity sliding doors, sometimes faced in mirror to confuse the enfilade of the plan.   The austerity of the minimalist form and expression is countered by the extensive use of American Oak for warmth and travertine for texture.

Brighton

This project involves the re-organisation and interior design of a mid-twentieth century courtyard house in Bayside Melbourne. The existing house provided an inspiring departure point for a design which draws on the late modernist houses of California.  The aim was to exploit the transparency through the house and site afforded by the courtyard plan, to amplify the close relationship of interior and exterior space and to emphasise a sense of calm and refuge by a restricted neutral palette.  Flexibility in the plan is afforded by large cavity sliding doors, sometimes faced in mirror to confuse the enfilade of the plan.   The austerity of the minimalist form and expression is countered by the extensive use of American Oak for warmth and travertine for texture.

KNA__35.jpg
KNA_07.jpg
KNA__34.jpg
KNA_18.jpg
KNA_04.jpg
KNA__01.jpg
KNA_23.jpg
KNA_15.jpg
KNA_20.jpg
KNA__36.jpg
KNA__37.jpg
KNA__47.jpg